Etiketter

måndag 11 juni 2012

Jakten på överlevande


Av: Jonatan Ede 7ATre stycken 18 åriga killar hade nyss blivit utsparkade från armén. Dom kallades för Ve, Mirk och E.D.
Eftersom de nyss blivit utslängda var de på väg hem. Dom satte sig i sin röd- och svarta Ford Mustang GT och Ve började köra dom hemåt. Efter någon timme fick bilen motorstopp och de alla började gå mot en bensinstation dom nyss sett en skylt om. Det var cirka 2 km dit så de fick gå en stund. När dom kom in bad dom om en mekaniker som kunde ta en titt på bilen. Dom var framme vid bilen och mekanikern började titta under motorhuven. Han såg felet och körde tillbaks tillverkstaden för att hämta en sak. Under tiden som dom 3 killarna stod och väntade fick dom syn på en åker på andra sidan vägen som odlade jordgubbar och de var väldigt hungriga efter sin resa. Mirk gick först.
Plötsligt försvann Mirk när han gick ner för diket vid sidan av vägen. Ve och E.D tittade frågande på varandra. Sedan sprang dom över vägen när det blev en lucka mellan alla bilar. När dom kom till diket var Mirk inte där och de tog 2 steg framåt och plötsligt föll dom båda ner i något slags skumt hål. 
Dom sköts ut i botten på en sjö och simmade upp till ytan. När dom kom upp såg dom Mirk sitta i kanten av sjön. Dom simmade till honom. Dom hittade ett gammalt skjul och där inne hittade dom även vapen. När dom sökte vidare i skjulet såg dom 2 skelett. Dom blev lite förskräckta och gick ut ur skjulet med sina vapen i sina väskor. Plötsligt hör Ve ett skumt ljud bakom sig och där kommer 2 zombies springande. Han tar snabbt upp sitt vapen och skriker på dom andra. Dom tar även upp sina vapen under tiden som Ve börjar skjuta. Zombiesarna faller och dom 3 killarna springer dit. Det var verkligen zombies. Ingen av dom hade sett fel. När dom går där ifrån så ser dom att det har kommit 5 nya zombies som äter på dom 2 döda. Dom tar upp sina vapen och skjuter den ena. Då börjar dom andra 4 gå mot dom. Deras pistoler verkar inte skada zombiesarna och dom tar upp varsin hagelgevär. Dom skjuter zombiesarna och springer bort mot en skog dom ser ungefär 100 meter bort. När dom har kommit till skogen tittar dom sig omkring. Det är bara gräs och slätter med gräs, lite skog, och en sjö. Dom har ingen aning om var dom är. Men en sak är säker, dom måste göra upp ett skydd där dom kan vara säkra från alla zombies. Dom bygger upp en trädkoja cirka 10 meter upp från marken, för att dom vill vara säkra på att inga zombies ska anfalla. Dom är trötta efter dagen och hittar ett äppleträd innan dom går och sover lite.
 Dom sover i skift hela natten och en vaktar kojan från zombies när dom andra sover. Dom vaktar ungefär en timme åt gången. För att hålla sig vaken äter vakten några av de äpplen de hittat. När E.D vaktar hör han fotsteg närma sig. Han ser knappt något och väcker Mirk för att han ska hämta en ficklampa ur sin väska. Han slänger den till E.D och E.D lyser dit han hörde fotstegen. Där nere ser han fullt med zombies. Han skriker på Mirk att ge honom en granat. Mirk slänger den till E.D som drar ut säkringen och kastar den mot zombiesen. Det hörs en enorm smäll och de kan inte se några zombies för det är så mycket rök. När röken lättar ser dom att de nästan fick alla zombies, men en lever och den skjuter dom snabbt. 
Dom inser att dom måste ge sig ut från skogen direkt när solen börjar synas. Dom springer mot andra änden av skogen, för alla zombies har kommit från andra änden så då tänkte Ve att där kanske det var säkert. När dom kommer ut från skogen ser dom en motorväg med en massa trasiga bilar. Dom tittar efter en bil som kanske skulle kunna fungera. Dom 
får syn på en gul Hummerbil och den ser ut att vara i ganska bra skick. Dom går in i bilen. Ve tjuvkopplar den och den startar. Mirk söker igenom bakluckan medans Ve börjar köra. Han hittar fler vapen och 2 flaskor vatten. Han lägger allt i sin väska. När dom har kört en bit ser dom kanske 100 meter bort ett hav av zombies. Dom är minst 100 stycken! Ve kommer med en plan om att dom kör en bit närmare. När dom kommer närmare slänger dom ut en massa C4 paket som dom hittade i skjulet. Dom lägger dom i en rad i bredd på den 6 filiga motorvägen. Dom är cirka 30 meter ifrån zombiesarna nu och Ve väntar tills zombiesarna är cirka tio meter bort från C4orna innan han ställer sig på gasen och E.D tar fram ett gevär och skjuter på en av C4 paketen. En stort eldklot lös upp. Ingen av zombiesarna kan ha överlevt den där explosionen och dom kör i andra riktiningen. Där ser dom ett 10 tal zombies. Ve trycker gasen i botten och kör rakt mot dom. Zombiesen står i en klunga och med deras stora hummer kan dom enkelt krossa alla. Dom hör en smäll och bilen tappar lite fart men den skadas inte. Dom ser ännu ett hav av zomibes och nu har dom slut på C4 så detta kan bli svårt säger E.D. Mirk och E.D ställer sig upp och har överkroppen upp genom takfönstret. Dom tar fram ett rejält vapen var och Ve ställer sig på gasen. Bilen kör i minst 170 km/h och dom kommer närmare och närmare zombiesen. När dom är cirka 10 meter bort slänger E.D och Mirk ut ett tiotal granater och cirka 20 zombies dör. Ve kör rakt in i havet och Mirk och E.D skjuter framför bilen för att bilda en slags väg att köra fram genom. Det funkar bra, framtills zombisen ställer sig tätare och tätare. Det går inte särskillt snabbt, endast 27 km/h ser Ve. Mirk och E.D byter vapen till något ännu kraftigare och nu ökar farten. Dom tar sig ut genom andra änden av zombie havet med zombiehavet springande bakom sig.
  • Snabbare!, skriker E.D till Ve.
  • Jag kör så snabbt det går, men vi börjar få ont om bensin! säger Ve.
Dom kör cirka 1 km och nu är zombiesen cirka 100 meter bakom när bilen börjar stanna.
Dom ser att det är en står kupol framför dom och det ser ut att vara hus innanför. Dom springer för livet bort mot kupolen. E.D skjuter på bilen så att den börjar brinna. Efter ett tag sprängs den och det tar död på zombiesen som är längst fram och ger dom lite extra försprång. Alla tre vänder sig om då och då och skjuter mot havet av zombies. När dom kommer fram till kupolen kan dom inte komma in och dom bankar och bankar. Dom ser folk där inne, levande människor! Zombiesen närmar sig och Dom börjar klättra upp på kupolen. Zombiesen är framma vid kupolen när dom har tagit sig en bit upp. Zombiesen försöker klättra, men dom blir nerskjutna så fort dom kommer upp nån meter. Dom bankar på kupolen och en tjej verkar ha fått syn på dom och pekar mot toppen av kupolen. Dom ser att där är det ett hål. Dom kastar granater mot zombiesen och springer mot hålet. Nu när dom är uppe på kupolen så är det rätt lätt att ta sig fram. Mitt i hålet är det som en brandstång och dom glider ner. Det är ungefär fyrtio meter ner till marken och där nere är det ett hav av skumgummi. Dom lugnar ner sig lite och inser att landingen kommer bli mjuk. 
När dom kommer ner ser dom att att zombiesen är nära hålet och skriker det till den tjejen som pekade mot kupolens ingång. Hon trycker snabbt på en knapp bredvid brandstången och blixtar sprider sig längs hela kupolen. Zombiesen ramlar ner och dör. Plötsligt kommer det fram fler och fler överlevande. De välkomnar dom tre killarna till deras stad. Dom får vars ett hus och börjar jobba. Dom jobbar som poliser. De är dom enda poliserna i hela staden, men det gör inget för det finns ungefär bara 60 invånare. Deras största uppdrag är att skydda staden mot zombies. Efter någon månad träffar dom alla tjejer som dom sedan gifter sig med. Cirka 3 månader efter dom träffade tjejerna har alla 3 paren ett stort bröllop tillsammans. Hela staden kommer.
 Efter cirka ett år har alla barn och dom lever lyckligt i sin nya stad och dom saknar inte sitt gamla liv över huvudet taget.
Slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar