Syfte: Vi gjorde det för att vi sedan skulle kunna träna på hur man gör en bra labbrapport
och för att se vad vattnets kokpunkt
Material: bägare, brännare, trefot, nät till trefot, vatten, mobil att ta tiden och termometer
Utförande: Vi hällde upp vatten i bägaren, sen tände vi brännare. Vi satte bägaren på en trefot ovanför lågan. Sen lät vi brännaren värma upp vattnet. Vi mätte temperaturen varje minut.
Resultat:
Slutsats: Vatten kokar vid 100 °c vid normalt lufttryck. Anledningen till att vi fick högre än 100 °c är för att glaset på bägaren kan bli varmare än 100 °c. Vatten kan aldrig bli varmare än 100 °c blir det vattenånga som är gasform.
Felkällor: Tiden på mobilen kan gå fel
Termometern kan gå fel
Förbättringar: Om vi skulle göra denna labborationen igen skulle man kunna ha två
termometrar för att jämföra.
Det var en bra förklaring på hur ni utförde det. Du ska nog läsa igenom den för jag hittade något fel i den.(Vatten kan aldrig bli varmare än 100 °c blir det vattenånga som är gasform. ) det här skrev du.
SvaraRadera