Etiketter

onsdag 17 oktober 2012

Läsblogg "Flugornas Herre"

Jag läser Flugornas herre av William Golding.

Jag tycker att den första biten av boken har börjat lovande. Han skriver väldigt detaljerat och man kan leva sig in i boken. Boken börjar med att ett flygplan fyllt av skolpojkar kraschar och alla blir strandsatta. Två pojkar bestämmer sig då för att samla ihop alla och hålla ett möte. Längre har jag inte läst.

Minuset med boken är att han upprepar saker ganska mycket. T.ex. skriver han om lagunens olika färger och reflektioner ca. 20 gånger. Även om palmernas gröna skuggor.

Personbeskrivning: Nasse - Nasse är en tjock, ljushårig, smart pojke med astma och runda glasögon.
Nasse kallas bara Nasse för att han är tjock. Han bor med sin faster som äger en godisbutik. Nasse verkar vara väldigt snäll och omhändertagande.

Miljöbeskrivning - Dom är ute på en ö. Ön har många höga klippor och en blålagun. Vattnet är helt klarblått och gnistrar i solen. I mitten av ön är där massa palmer och träd. PÅ ön är det väldigt varmt och dom sitter på palmernas stammar för att få skugga.


Den andra delen jag läste handlade om hur Nasse och Ralph samlade ihop alla pojkarna från planet genom att blåsa i en snäcka. Då kommer jätte många pojkar gående längs ön till dom. Dom inser att dom är ensamma på ön och måste göra vissa saker för att överleva. Så dom bestämmer sig för att utse en hövding. Ralph blir hövding genom en omröstning. Ralph utser olika jobb åt olika grupper. T.ex. så utsåg han alla i kören till jägare. Ralph tycker att dom borde undersöka ön så han, Jack och Simon går på en upptäcktsfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar