Etiketter

torsdag 1 mars 2012

NO laboration "Koka vatten"


Syfte: Vi gjorde det för att vi sedan skulle kunna träna på hur man gör en bra labbrapport
           och för att se vad vattnets kokpunkt


Material: bägare, brännare, trefot, nät till trefot, vatten, mobil att ta tiden och termometer
 Utförande: Vi hällde upp vatten i bägaren, sen tände vi brännare. Vi satte bägaren på en                                trefot ovanför lågan. Sen lät vi brännaren värma upp vattnet. Vi mätte temperaturen varje minut.

Resultat:
 





Slutsats: Vatten kokar vid 100 °c vid normalt lufttryck. Anledningen till att vi fick högre än 100 °c är för    att glaset på bägaren kan bli varmare än 100 °c. Vatten kan aldrig bli varmare än 100 °c blir det vattenånga som är gasform. 


Felkällor: Tiden på mobilen kan gå fel
                Termometern kan gå fel


Förbättringar: Om vi skulle göra denna labborationen igen skulle man kunna ha två                  
                      termometrar för att jämföra.

1 kommentar:

  1. Det var en bra förklaring på hur ni utförde det. Du ska nog läsa igenom den för jag hittade något fel i den.(Vatten kan aldrig bli varmare än 100 °c blir det vattenånga som är gasform. ) det här skrev du.

    SvaraRadera